Блог

Додека повеќето сопственици не го сфаќаат тоа, лошата сува храна за кучиња може да ги направи кучињата болни со текот ...
Прочитај повеќе
Неодамна, познатиот британски моден фотограф господин Перу, кој работел со ликовите на Marilyn Manson, Coldplay, Jay-Z, Eminem и други, има ...
Прочитај повеќе
2-годишниот пит бул наречен Мама, бил напуштен од нејзините претходни сопственици каде моментално живее и се рани во Pits & ...
Прочитај повеќе
Германски циркус користи холограм наместо живи животни во нивните настапи
Употребата на живи животни во циркусите е многу дискутабилно прашање со децении. И додека многу од тие дебати завршуваат со ...
Прочитај повеќе
Судовите денес ги гледаат кучињата во поинакво светло, но најдобриот пријател на човекот сé уште се смета за сопственост според ...
Прочитај повеќе
Долги години, Пит Бул-овите биле демонизирани од општеството поради тоа што биле агресивни кон луѓето и другите животни. Како резултат ...
Прочитај повеќе
Канадската болница им овозможува на пациентите да ги видат своите миленичиња за да оздрават побрзо
Миленичињата може да направат да се чувствуваме многу подобро во одредени ситуации. Нивното лижење, пријатна веселба, или великодушно споделено парче ...
Прочитај повеќе
Мачка со “Ehlers-Danlos” синдром конечно си најде вечен дом
Прекрасна мачка која има ретка состојба, најде пријатен дом и семејство со својот најдобар пријател. Тоби е шестгодишна мачка со ...
Прочитај повеќе
Холандија станува првата земја без улични кучиња
Можете ли да замислите колку би бил поубав светот без улични кучиња (скитници)? Холандија го презеде водството и ги спаси ...
Прочитај повеќе