Портрети на „големи мачки“ ги откриваат нивните различни карактери

Неодамна, познатиот британски моден фотограф господин Перу, кој работел со ликовите на Marilyn Manson, Coldplay, Jay-Z, Eminem и други, има направено проект со Big Cat – засолниште во Кент. 

Уметникот го постави своето студио и реши да ги фотографира големите мачки како да се познати личности, откривајќи го нивниот вистински карактер.

Уметникот има направено двометарски отпечатоци од големите мачки кои тој има намера да ги продаде на аукција за да ги донира од причината за нивниот опстанок во животинскиот свет.

Фотографот и чуварот

Проектот не помина без проблеми. „Првично понудив да ги фотографирам сите мачки на “BCS”, не сфаќајќи колку ќе биде предизвик проектот“, призна тој.

На крајот, животните се навикнале на фотографот, бидејќи тој секогаш бил таму кога било време за ручек, а во очите на мачките, тој станал асоцијација за нивната омилена храна.

Maya

„Јагуарите се исто така многу потешко изградени од леопардот со подолг лик и многу поизразен сагитален срт, давајќи и на главата видно зашилен врв. За разлика од многу други видови мачки, Јагуарот не се спротивставува на водата и се всушност многу добри пливачи.

Narnia

„Нарнија е родена во француски циркус; И требало дом, па дошла да живее во рајот на рајскиот парк како партнер за нивниот сибирски тигар Роки. Тие веќе не се во можност да живеат заедно, па Нарна дошла во WHF, одгледувалиштето на големите мачки. Нарнија многу брзо станала цврст фаворит кај гостите.

Таа е многу среќна што учествува во работилниците за фотографија и обожава да се спушти над платформата во совршена поза. Понекогаш, може да биде непослушна госпоѓа :). Најлошата навика што ја има во моментот е што прави измет во езерцето, кое потоа чуварите треба да го исчитат! “

Xizi

„Ксизи е родена во зоолошката градина на Хелсинки во Финска во 2005 година и дојде во WHF, во 2007 година, на околу 2 години.
Таа донесе две групи на две младенчиња уште од кога е тука сместена. Во 2008 година, таа се спари со Артур и роди две машки младенчиња, Аргун и Ануј.

Keen

Bajrami

Nias

Manzi