Фотограф од ЊуЈорк фотографира Пит-Булови со цветни круни за да ги спаси животите на овие „опасни“ кучиња.

Долги години, Пит Бул-овите биле демонизирани од општеството поради тоа што биле агресивни кон луѓето и другите животни. Како резултат на тоа, тие често се злоупотребуваат, напуштаат од нивните сопственици и се осудени да останат во засолништа до крајот на својот живот.

За да ја уништи оваа неправедна репутација, фотографот Софи Гаманд започна проект наречен Pit Bull Flower Power. Од 2014 година, таа патува низ САД за да фотографира засолнeти Пит Бул кучиња, кои имаат потреба од усвојување, и да ги сподели на социјалните медиуми.

Нејзините шармантни портрети на кучиња кои носат цветни круни целосно ја промениле судбината и им помогнале на луѓето да ги гледаат овие кучиња во ново, помеко светло.

Дали ви се промени вашето мислење за Пит Буловите по читањето на оваа статија? Дали сте подготвени да прифатите еден од нив во моментов? Споделете ја оваа статија со Вашите пријатели на ФБ.