Најлошата сува храна за кучиња

Додека повеќето сопственици не го сфаќаат тоа, лошата сува храна за кучиња може да ги направи кучињата болни со текот на времето. Евтини состојки се користат за да се направи хранатa за кучиња поприфатлива.

За жал, вклучувањето на многу несекојдневни (не здрави) состојки може да доведе до здебеленост, карцином и многу повеќе. Некои состојки се користат како филер за замена на природните протеини. Додаваат празни калории без многу хранлива содржина.

Другите состојки потекнуваат од сомнителни извори и содржат штетни адитиви или хемикалии.

Beneful – од Purina

И покрај тоа што Бенефул од Пурина содржи пилешко како протеин, тој е полн со пченка, соја и пченица.

Овие состојки можат да предизвикаат значителни дигестивни и здравствени проблеми со текот на времето.

Исто така, има сомнителни нуспроизводи од пилешко и живина. Во однос на хемикалиите, формулата содржи бројни вештачки бои.


Kibbles N Bits

Kibbles N Bits

Повторно, пченката е наведена како прва состојка. Исто така, има делови од говедско месо и коски, оброк од соја и брашно од пченица. Забележително е отсутен од било какви природни извори на мускулно месо.

Покрај тоа, формулата содржи бројни синтетички бои и хлороводородна киселина.

 

 


Purina Dog Chow

Purina Dog Chow

Главната состојка во “Dog Chow” од Purina е целосно пченкарно зрно. Исто така, има неповолена количина на живина, месо и коски и соја.

Пурина исто така користи четири различни бои за да ја постигне бојата. Како целина, употребата на сува храна за кучиња кои вклучуваат пченка, различни зрна и боја ја прави целосно лош избор за храна на кучиња.

 

 


Pedigree – Возрасна комплетна исхрана, сува храна за кучиња

Pedigree Adult Complete Nutrition Dry Dog Food

Најблиску нешто до природен протеин во “Pedigree” е пилешкиот производ (chicken by-product meal). Оваа состојка не е воопшто нормална и може да потекнува од различни одстатоци на храна.

Исто така, се користи целосна пченка и пченкарен глуте, како и разни синтетички бои. Во целина, оваа формула не е препорачлива и претставува неквалитетен (нездрав) избор на храна за Вашето куче.