Стационар му овозможува на напуштен Пит Бул неверојатна фото сесија

2-годишниот пит бул наречен Мама, бил напуштен од нејзините претходни сопственици каде моментално живее и се рани во Pits & Giggles Rescue во Шарлот, Северна Каролина.

Доброволци во спасувањето, вклучително и фотографот Лорен Кастин Сикес, ја сакаа разиграната диспозиција на Мама и сметаа дека таа има совршена личност да учествува во фотосесијата, по раѓање на нејзините најмили. Така, Кастин сними неколку неверојатни слики од гордата мајка и нејзините осум кутриња.

Кастин Сикес изјави за Инсајдер:

Потребни се многу раце и тони третмани за да и се помогне да се фокусира на канализирање на таа внатрешна божица!

Таа беше неверојатна и навистина можеше да ја видите како ја впива цела љубов и го сака вниманието. 

Осумте кутриња кој Мама ги донесе на свет, се сите женски.

Кастин Сикес додаде:

Овие кучиња се неверојатно посебни. Поминале низ толку тешко патување. Да се има можност да го споделат тоа луство со луѓето и да им се помогне да ги најдат своите домови е неверојатното чувство.